petak, 3. svibnja 2013.

Izbori a'la Pag: Marco sim - Marco tam, Marco nutra Marco van

Svaka sličnost sa pravim osobama je slučajna

Ovi izbori će bit upamćeni kaj i svi do sad po tome di je i sa kin je Marco šeća i sa kin je govori na mobitel. 

U Pag je najjadnija stranka HDZ.
Jahali su ga i Kužmarjo i Marco, ali i Škofun i Njokulin. A njih svih zajedno je nateza Borko.
Tako je i sad.
Kad su se pokarali Kužmarjo i Marco, HDZ je osta kaj posran golub.
Jebalo se njima za stranku. Već tad se je znalo da se nešto velo iza brda kotura.

Borko je uvik u vlasti pa i onda kad pari da ga nidi nima. On je prvi okusi slast prodaje općinske i državne zemje, kad je slasno  okošća paške Rebra.
Kad ga je naslijedi  Kužmarjo, ni njemu nisu bile mrske ni Rebra ni Selac, a kad je doša Njokulin, taj je već premazan svim mastima, bez pol muke proda zemju u Košin i prvih miljun ojra tako dobro potroši da in niti jedna revizija ni mogla uć u trag.

Bez veze je o ovome govorit bez dokazov. Ovo su samo čakule. Dokazi uruke ima oporba ka nikad neće bit kadra izać snjima na svitlo dana jerbo bi  u dokaziman protiv gori pobrojanih, kikod moga i nekoga od oporbe prepoznat.

A pažani po običaju samo tlapiju. Sve znaju i o svemu imaju cakod za reć, ali kad triba cakod prominit onda u jedan glas receju da ih ni briga jerbo da su svi pulitičari isti.

Munjeni narod. 

Ovi izbori su prije svega interesantni po sljedećemu:

Razjedinjeni HDZ 

U HDZu postoje tri struje, a od toga dvi imaju poglavice koji niti nisu članovi HDZ-a.
Kužmarjov klan mrzi Marca, jer je  kriv ca je Kužmarjo mora poć ća od stranke
Marcov klan mrzi Kužmarja jer je on potira Marca od stranke.
HDZ-ovci podržavaju te dvi osobe, a i jedan i drugi su više štete napravili stranci nego ca je vlasov naglavu. 
Treća struja su ortodoksni HDZovci ki mrziju svih ki nisu HDZ. Nema veze ca su in članovi lupežine i nabiguzice. Glavno da imaju člansku iskaznicu. Problem kod ovih tretih je ca oni ne trpiju ni Njokulina ni Borka, pa se onda ove dvi struje moraju sakrivat i cint dogovori po škuribandamin, tako da ih ni vlastiti stranački kolege ne vidiju ca ciniju.


Izbori: 

1. HDZ i HSP dogovaraju se za kandidature. HSP predlaže Njoka za gradonačelnika. HDZ spominje Marca ko zamjenika. Članstvo HDZa  (treća struja) nema pojma da li je Marco uopće član stranke. U unutarnje poslove HDZa i HSPa upliću se Borko i  Kužmarjo. ''Netko'' ne želi Marca za zamjenika. Treća struja počinje se bunit. Kome ne paše da Marco bude zamjenik? Borku ili Kužmarju?  
  
2. HDZ i HSP se navodno razilaze. Njok izjavljuje da on osobno ne može podnit da mu u sljedećem mandatu Marco bude zamjenik.

3. HDZ na brzinskom sastanku bira svog kandidata za gradonačelnika. Branimir Bile popuši izdaju, a Tino Marco dobije većinu glasova.  Opet se buni treća struja koja ne želi Marca za zamjenika, ali ne žele ga nigdi. Nemaju pojma da li je on uopće u stranci. 
Iako izabran za kandidata gradonačelnika HDZa, Marco se povlači. Tko je iz treće struje bio jači? Borko ili Kužmarjo? 

4. HDZ u roku par sati donosi KURCIJALNU odluku da za gradonačelnika kandidira šimunjara Tolu i novaljku pašku nevistu Tonicu Bukšu. Prema riječima ortodoksne treće struje, ova kombinacija nema nikakve šanse. HDZ s očitom namjerom oslabljuje vlastite šanse i svjesno vlast stavlja na kocku. Da li je to baš tako?

5. Sile i interesne skupine ulaze u koaliciju: Njok HSP - Crni HSU - Borko HNS - Vanga HSLS smišljeno  predvođeni najbogatijim gradonačelnikom u povijesti Paga Andrejom Bukšom Kužmarjom, na jednoj strani i Tino Herenda Marco na drugoj strani, komen se jebe za uspjeh Tole i Tonice i ki sigurno zauzima prvo mjesto na viječničkoj listi HDZ-a na.

6. Vuci siti a ovce na broju?

7. Nagradno pitanje: di je Škofun?

Rozi u tašku :)


Nema komentara:

Objavi komentar